Dijitale Özel Hoş geldin Faizi ile Renkli Hesap açın, kazanmaya hemen başlayın!
2020
Renkli Hesap Müşterisi Ol
Renkli Hesap
Müşterisi Ol
En Yakın Anadolubank
En Yakın Anadolubank

Salgın döneminde dijital bankacılık işlemlerine yoğun ilgi

Türk bankacılık sektörünün genç, dinamik ve saygın kurumları arasında yer alan Anadolubank, salgın sebebiyle sosyal etkileşimin azaldığı bu dönemde dijital bankacılık işlemlerinde artış yaşayan kurumlar arasında yer alıyor. Salgın döneminde dijital kanallarında müşteri beklentileri doğrultusunda yaptığı geliştirmelerle dijital bankacılık işlem kapasitesini artıran Anadolubank, kısa sürede bu mecrada gerçekleştirilen işlem hacmini yüzde 20 oranında artırdı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını döneminde sosyal etkileşim de zorunlu olarak azaldı. Sosyal etkileşimin azalması her sektörü etkilediği gibi bankacılık faaliyetlerinde de bazı değişiklikler meydana getirdi. Bu değişimlerin en başında ise bankacılık işlemleri geliyor. Bu dönemde daha sık tercih edilmeye başlanan dijital bankacılık kanallarına olan ilgi gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Mobil kullanıcı ve işlem hacminde artış

Geçtiğimiz dönemde dijital kanallarında müşteri beklentileri doğrultusunda yaptıkları geliştirmelerle bu kanalların işlem kapasitelerini artırdıklarının altını çizen Anadolubank Dijital Bankacılık Bölüm Başkanı Burcu Ertaner Şenay, “Mobil kullanıcı sayımızı pandemi öncesi döneme göre yaklaşık yüzde 8 oranında artırdık. Anadolubank Mobil aylık giriş sayımız ise pandemi öncesine göre yaklaşık yüzde 7 oranında artış gösterdi. Mobil uygulamamızın en çok 15.00-17.00 ve 12.00-15.00 saatleri arasında kullandığını söyleyebilirim. Mobil’den gerçekleştirilen işlem adedi, yine aynı dönemde yüzde 17 oranında artarken, işlem hacmi ise yüzde 20 oranında arttı. İnternet Şube’den gerçekleştirilen işlem hacmi müşterilerimizin ağırlıklı tercihi Anadolubank Mobil olmasına rağmen yüzde 14 oranında arttı. Bunun yanında ticari odaklı bir banka olmamızın da etkisiyle, dijital ticari bankacılık penetrasyonumuzu da yaklaşık yüzde 10 oranında artırdık. Pandemi öncesi dönem ile karşılaştırıldığında en çok TL para transferi ve kredi kartı işlemlerinde artış gerçekleştiğini görüyoruz, bu iki işlemi fatura ödemeleri takip ediyor” diyor.

Anadolubank dijital kanallarını geliştirmeye devam edecek

Dijital kanal kullanımının sağladığı rahatlık ve birçok işlemin şubeye gitmeden gerçekleştirebilmenin sunduğu kolaylık sayesinde yakalanan bu ivmenin yukarı doğru devam etmesini beklediklerinin altını çizen Şenay, “Salgın sebebiyle yaşam tarzımız büyük ölçüde değişse de bu dönemde fatura ödemelerinden kredi kartı harcamalarını takip etmeye, varlıklarımızı yönetmekten internetten sanal kart gibi güvenli ödeme araçlarıyla alışveriş yapmaya kadar bir çok işlem gerçekleşmeye devam etti. Bu işlemleri gerçekleştirmek için kullanılan araçlarda ise dijital kanallar öne çıktı. Anadolubank olarak bu eğilimin bizlere sunacağı yenilikleri müşterilerimizle buluşturmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz. Bunun yanı sıra son zamanlarda oldukça önem kazanan dijital müşteri kazanımı ile ilgili çalışmalara da başladık” dedi.

Müşterilerine daha iyi bir hizmet sunmak için Bilgi Teknolojileri ekipleriyle birlikte hareket ettiklerini belirten Burcu Ertaner Şenay, “İnternet Şube - Anadolubank Mobil ayrımı olmaksızın dijital kanallarımız aracılığıyla sunduğumuz hizmetin kalitesini her geçen gün artırıyoruz. Bu doğrultuda hazırladığımız, tasarım ve işlev olarak kullanıcı deneyimini daha ön plana alan yeni İnternet Şube projemizi 2020 yılı içerisinde müşterilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz” şeklinde sözlerine devam etti.

Sürdürmek istediğimiz
çok şey var

Gelecek için de Detaylı Bilgi
Sürdürülebilirlik Yaklaşımımız

Sorumlu bankacılık anlayışı ile sürdürülebilirliği, Anadolubank vizyonuna, kurumsal tecrübeye ve kurum kültürüne entegre ederek, ekonomik, sosyal ve çevresel konuların eşit önemde olduğunu biliyor; çalışmalarımızda bir arada ele almaya önem veriyoruz.

Sürdürülebilirlik Faaliyetlerimiz

Gelecek nesillere daha iyi bir Dünya bırakabilmek amacıyla, gerçekleştirdiğimiz vegerçekleştireceğimiz çalışmalarımıza sürdürülebilirliği dahil ediyoruz.

Anadolubank logo
-- --