Dijitale Özel Hoş geldin Faizi ile Renkli Hesap açın, kazanmaya hemen başlayın!
Altın Hesabı Altın Hesabı

Altın Hesabı

Anadolubank Altın Hesap’la birikimleriniz altın olsun!

Birikimlerinizi; fiziksel olarak alım, satım ve teslimle uğraşmadan Anadolubank Altın Hesap ile değerlendirin ve güvence altına alın!

Anadolubank ile Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Anadolubank Altın Hesabı, birikimlerini altında değerlendirmek ve güvenli bir şekilde işlem yapmak isteyen herkes tarafından kullanılabilir. Altın Hesap, fiziki alım satım ve teslim yapılmasına gerek olmadan kayıtlı olarak uygulanabilir.

Altın Hesabı Çeşitleri Nelerdir?

Altın Hesabınızı ihtiyacınıza göre “Vadeli Altın Hesap” ya da “Vadesiz Altın Hesap” olarak oluşturabilirsiniz.

Vadeli Altın Hesabı Özellikleri

Vadeli Altın Hesabı oluşturarak, altın birikimlerinizi hem güvenle hesabınızda değerlendirebilir hem de avantajlı vadeli altın hesabı faiz oranları ile altınlarınıza daha fazla değer kazandırabilirsiniz. Vadeli Altın Hesabı hesaplama işlemi için Hesaplama Aracımızı kullanabilir, elde edebileceğiniz Vadeli Altın Hesabı faiz oranlarını görüntüleyebilirsiniz.

  • Vadeli Altın Hesabınızı en az 20 gram olarak açabilirsiniz. 
  • Hesaplama Aracımızı kullanarak Vadeli Altın Hesabı faiz oranları ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
  • 1 gram altın 995/1000 saflıktaki değere eşittir.

Vadesiz Altın Hesabı Özellikleri

Altın birikimlerinizi, çalınma ve kaybolma riski olmadan bankamızda oluşturacağınız Vadesiz Altın Hesabı’nda değerlendirebilirsiniz.

Vadesiz Altın Hesap, en az 1 gram olarak açılabilir.

Anadolubank ile Altın Hesabının Avantajları Nelerdir?

Anadolubank’ta açacağınız Altın Hesabınızın pek çok avantajı var. Altınlarınızı fiziki olarak saklamak yerine bankada güvende olmasını sağlayabilirsiniz. Altın Hesabı sayesinde birikimlerinizi altın şeklinde tutabilirken, ihtiyaç duyduğunuzda altınlarınızı nakde çevirebilirsiniz. Piyasa analizleri, altın fiyatları ve güncel bilgilere erişebilirsiniz. Bu sayede daha bilinçli ve doğru yatırım kararları alabilirsiniz. Altın Hesabı üzerinden belirli bir tutarı düzenli olarak birikim hesabınıza aktarabilirsiniz. Böylece otomatik birikim yaparak uzun vadede altın birikiminizi artırabilirsiniz.

Anadolubank Altın Hesabı ile detaylı bilgi almak için Anadolubank Şubeleri’ni ziyaret edebilir veya 0 850 222 55 50 no.lu Anadolubank Çağrı Merkezi’ni arayabilirsiniz.

Anadolubank Mobil ile Altın Hesabı Açabilir miyim?

Anadolubank Altın Hesap açtırmak için şubelerimize başvurmanız yeterli olacaktır.

Altın Hesabı Açılışında Ücret Öder miyim?

Anadolubank'ın Altın Hesabı açılışında herhangi bir ücret talep etmemektedir. Altın Hesabı açmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

Vadeli Altın Hesabı Faiz Oranları Nedir?

Anadolubank'ın Vadeli Altın Hesabı faiz oranları güncel olarak değişiklik gösterebilir.  Hesaplama Aracımızı kullanarak Vadeli Altın Hesabı faiz oranları ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Altın Hesabındaki Tutarı Fiziki Altın Olarak Teslim Alabilir miyim?

Altın Hesabında birikmiş tutarı fiziki altın olarak teslim almanız mümkün değildir. Altın Hesabı, altın birikiminizi bankada tutmanızı sağlayan bir elektronik hesaptır. Altınlarınız fiziki olarak size teslim edilmez, banka tarafından güvence altında saklanır.

Hesabımdan Altın Transferi Yapabilir miyim?

Anadolubank'ın Altın Hesabı üzerinden başka bir hesaba altın transferi yapma seçeneği mevcut değildir. Altın Hesabı, altın birikimlerinizi bankada tutmanızı sağlayan bir elektronik hesaptır ve bu hesaptan başka hesaplara altın transferi yapma imkanı bulunmamaktadır.

Altın Hesabı Açmak için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Altın Hesabı açmak için aşağıdaki belgeler talep edilmektedir:

  • Kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet vb.)
  • Adres teyit belgesi (son 3 aya ait fatura, ikametgah belgesi, banka hesap ekstresi vb.)
  • Gelir belgesi (maaş bordrosu, serbest meslek makbuzu, vergi levhası vb.)
  • İmza sirküleri (şirketler için)
Altın Alımı Kaç Gün Sonra Hesaba Geçer?

Genellikle altın alımı, işlemin gerçekleştiği gün veya bir sonraki iş gününde hesaba geçer.

Altın Hesabında Hangi Tür Altınlar Satın Alınabilir?

Vadesiz Altın Hesabı alt limiti 1 gram, Vadeli Altın Hesabı alt limiti  20 gramdır.

Altınların Değeri Nasıl Belirlenir?

Altınların değeri genellikle altının dünya piyasalarında belirlenen ons (ounce) fiyatına ve altın talep ve arz dengesine göre değişir. Altın mevduatınızı veya faizinizi çekmek istemeniz durumunda, işlem yapmak istediğiniz  miktar işlem anında bankamız sisteminde tanımlı altın gram fiyatı üzerinden hesaplanarak TL veya döviz karşılığı ödenir.

Sürdürmek istediğimiz
çok şey var

Gelecek için de Detaylı Bilgi
Sürdürülebilirlik Yaklaşımımız

Sorumlu bankacılık anlayışı ile sürdürülebilirliği, Anadolubank vizyonuna, kurumsal tecrübeye ve kurum kültürüne entegre ederek, ekonomik, sosyal ve çevresel konuların eşit önemde olduğunu biliyor; çalışmalarımızda bir arada ele almaya önem veriyoruz.

Sürdürülebilirlik Faaliyetlerimiz

Gelecek nesillere daha iyi bir Dünya bırakabilmek amacıyla, gerçekleştirdiğimiz vegerçekleştireceğimiz çalışmalarımıza sürdürülebilirliği dahil ediyoruz.

Anadolubank logo
-- --